Diverse onderzoeken wijzen uit dat een aantal ontwikkelingen een bedreiging kunnen vormen voor de vitaliteit van kinderen/jongeren. Dit was voor Mehran Ali Pour Asli (Co-Founder I.S.R.) aanleiding om samen met Regio Zwolle United een onderzoek te doen op welke wijze topsport positieve invloed kan hebben op kinderen op thema’s als evenwichtige tijdsbesteding aan gaming, financiële zelfredzaamheid, veilig online, voldoende bewegen en gezonde voeding.

Voor de pilot zijn 34 kinderen van groep 7A en 7B van een basisschool uit Zwolle voorgelicht, met inzet vanuit de topsport. Er werd bijvoorbeeld gebruikgemaakt van PEC Zwolle-promotiematerialen (gericht op de thema’s) en inzet van PEC Zwolle-speelsters. Om de effecten te meten is onderzoek gedaan op twee verschillende momenten: voor de voorlichting (dag 1) en na de voorlichting (dag 2). Uit het onderzoek is gebleken dat de voorlichting een positieve bijdrage levert aan de kennis van de kinderen.

Samen met de kinderen van groep 7/8 van IKC De Wieden hebben we er een mooie, plezierige en bovenal leerzame dag van gemaakt.